Den firem a Akademicko-průmyslové fórum

Ve čtvrtek 15. 3. 2012 od 9 do 15 hod. se na Fakultě strojního inženýrství VUT v Brně  bude konat již 14. ročník Dne firem.

Na letošní prezentaci pracovních příležitostí se přihlásila necelá třicítka firem. Je mezi nimi i řada dlouhodobých partnerů FSI. Loňskou akci navštívilo přes tisíc  studentů. Stejný zájem ze strany studentů a budoucích absolventů očekává fakulta i letos.

Firmy se prezentují na stáncích, které se budou montovat v noci ze středy na čtvrtek přímo v budově fakulty na Technické ulici 2, v  Králově Poli v Brně. Pro zájemce o zaměstnání budou připraveny informace o podmínkách přijímacího řízení u konkrétních firem a možném kariérním postupu.

Součástí Dne firem bude Akademicko-průmyslové fórum, jehož členové jsou zástupci firem a průmyslových podniků. A to nejen techničtí odborníci a personalisté, ale také ředitelé a manažeři.

Účastníci Akademicko-průmyslového fóra budou spolu se zástupci VUT v Brně diskutovat mimo jiné i o tom, jak vyřešit situaci, kdy průmyslová sféra potřebuje kvalitně vysokoškolsky vzdělané absolventy – inženýry, ale MŠMT tlačí vysoké školy k výchově bakalářů a omezuje počty magisterských studií. Není respektována skutečnost, že je nedostatek technicky vzdělaných absolventů na trhu.

Program Akademicko-průmyslového fóra je v příloze.

Publikováno: 14.03.2012 11:43

Zkrácený odkaz: https://www.vut.cz/old/f19527/d65028