Project detail

Application of SPME method for aroma compounds of cheese analysis

Duration: 01.01.2003 — 31.12.2003

Funding resources

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - Fond rozvoje vysokých škol (FRVŠ)

- whole funder (2003-03-19 - not assigned)

On the project

Cílem předkládaného projektu je vypracovat jednoduchou a rychlou metodu analýzy aromatických látek v potravinách založenou na použití SPME a plynové chromatografie. Tato metoda bude dále použita ke stanovení charakteristických aromatických látek plísňových sýrů a ke sledování jejich změn v průběhu zrání sýrů.

Description in English
The aim of this project is to found fast and easy method for analysis of aroma compounds of food, based on SPME and gas chromatography.

Keywords
aroma, sýr, SPME

Key words in English
aroma, cheese, SPME

Mark

IS 905

Default language

Czech

People responsible

Vítová Eva, doc. Ing., Ph.D. - principal person responsible

Units

Faculty of Chemistry
- beneficiary (2003-01-01 - not assigned)