Project detail

Development of an omnidirectional antenna for 1 ? 10 GHz

Duration: 19.01.2005 — 31.12.2005

Funding resources

Národní bezpečnostní úřad ČR - Projekty řeší problematiku výzkumu a vývoje v oblasti kryptografie a kryptoanalýzy s cílem zajištění kryptografických prostředků pro ochranu utajovaných skutečností.

- whole funder (2005-02-08 - not assigned)

On the project

Podstatou navrhovaného projektu je návrh, vývoj a realizace všesměrové přijímací antény, která bude používána u systému ScenarioFlex pro pásmo 1 až 10 GHz. Kromě citlivosti a relativně konstantního zisku je požadováno i konstrukční řešení zohledňující mobilitu a umisťování antény dané specifikou měření pomocí systému ScenarioFlex. Požadované výsledky a výstupy projektu lze shrnout do následujících bodů: a) Analýza problematiky širokopásmových antén pro dané kmitočtové pásmo a vyhodnocení vlastností a případné dostupnosti komerčních antén b) Návrh konkrétního řešení vlastní antény c) Simulace navrhovaného řešení antény a specifikace dosažitelných parametrů d) Realizace širokopásmové přijímací antény, změření jejích parametrů a porovnání dosažených hodnot s výsledky simulací e) Ověření vlastností přijímací antény při měření systémem ScenarioFlex f) Závěrečná zpráva obsahující popis návrhu přijímací širokopásmové antény, specifikaci jejích vlastností a zhodnocení dosažených výsledků Dva funkční vzorky realizované antény a jejich technická specifikace

Description in English
Design and creation of an omnidirectional antenna intended for the system ScenarioFlex for the frequency range 1 ? 10 GHz. Next to the sensitivity and relatively constant gain the antenna design should take into account the mobility and antenna placementthat is specific for the measurement by means of the system ScenarioFlex.

Keywords
všesměrová anténa, širokopásmová anténa

Key words in English
Antennas

Mark

ST20052005016

Default language

Czech

People responsible

Hertl Ivo, Ing., Ph.D. - fellow researcher
Lukeš Zbyněk, Ing., Ph.D. - fellow researcher
Nováček Zdeněk, doc. Ing., CSc. - fellow researcher
Raida Zbyněk, prof. Dr. Ing. - fellow researcher
Tkadlec Roman, Ing., Ph.D. - principal person responsible

Units

Department of Radio Electronics
- (2005-02-08 - 2005-12-31)

Results

Doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. VÝVOJ VŠESMĚROVÉ ANTÉNY PRO PÁSMO 1 – 10 GHz. 2006. s. 1 ( s.)
Detail

TKADLEC, R.; NOVÁČEK, Z. Radiation Pattern Reconstruction from the Near-Field Amplitude Measurement on Two Planes using PSO. Radioengineering, 2005, vol. 14, no. 4, p. 33 ( p.)ISSN: 1210-2512.
Detail