Project detail

Implementation of a new way of communication to the currently used system for zoning measurement

Duration: 15.01.2005 — 31.12.2005

Funding resources

Národní bezpečnostní úřad ČR - Projekty řeší problematiku výzkumu a vývoje v oblasti kryptografie a kryptoanalýzy s cílem zajištění kryptografických prostředků pro ochranu utajovaných skutečností.

- whole funder (2005-10-27 - not assigned)

On the project

Výstupem projektu je systém dvou datových transceiverů v pásmu SRD (868 MHz) zajišťující alternativní komunikační spoj mezi pracovištěm generátoru a měřícího přijímače. Stávající systém je založen na využití GSM technologie, tedy spojení prostřednictvím mobilního operátora, které je zatíženo zpoplatněním datového přenosu a spolehlivostí danou dostupností sítě. Naproti tomu bezdrátový komunikační systém využívá nezpoplatněného pásma garantovaného generální licencí. Realizované datové transceivery jsou připojeny k PC pomocí USB sběrnice a obsahují hermeticky pouzdřený Pb akumulátor včetně nabíjecí automatiky. K transceiverům byly realizovány ovladače pro PC a upravena aplikace pro nastavení paratrů a automatizaci měřícího procesu pro zónová měření.

Description in English
It deals with the control and synchronization of the transmitting and receiving parts of the system for zoning measurement. The currently used system makes use of GSM communication. It is necessary to find another way of the wireless communication between two notebooks that control the whole measurement process and its synchronization. New software should be implemented to an existing system.

Mark

ST20052005014

Default language

Czech

People responsible

Šebesta Jiří, doc. Ing., Ph.D. - principal person responsible

Units

Department of Radio Electronics
- (2005-10-27 - not assigned)

Results

ŠEBESTA, J.; JAKUBOVÁ, I.; URBANEC, T. Implementace nového způsobu komunikace ke stávajícímu systému pro zónové měření. Výzkumná zpráva projektu Národního bezpečnostního úřadu č. ST20052005014. 2005. s. 1-33.
Detail