Project detail

The involvement of Czech research organizations in the Energy Research Alliance EERA

Duration: 01.07.2019 — 31.12.2021

Funding resources

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR - INTER-EXCELLENCE - Podprogram INTER-INFORM

- whole funder (2019-06-06 - 2021-12-31)

On the project

Projekt je navazujícím projektem EERA_CZ, v rámci kterého byla vytvořena Česká deštníková organizace s cílem zapojení se do Evropské aliance pro energetický výzkum (EERA) a vstoupení tak do konsorcií programu Horizon 2020, která v tomto společenství vznikají. Projekt bude zaměře na zajištění členství v organizaci EERA, vysílání pracovníků na zasedání v rámci daného programu organizace EERA - pro VUT je to program zaměřený na ukládání energie (JP ENERGY STORAGE). Projekt dále bude sloužit pro zajištění cest odborníků na pracovní porady podprogramů, kde dochází mimo jiné i ke vzniku konsorcií pro evrospky významné projekty a na pořádání workshopů na území ČR které jsou zvoleny jako nástroj pro přenos informací z evrospké na tuzemskou úroveň a pro hledání tuzemských partnerů do evropských projektů.

Description in English
The main objective of the EERA-CZ 2 project is to enable the participation and engagement of Czech research organizations in the European Research Area thanks to their entering European Energy Research Alliance (EERA) Joint Programmes (EERA JPs), by lowering barriers for Czech research organizations to participate in those programmes, through creation of a functional structure for knowledge transfer between European and national levels, between academia and industry, and also between the research community and public administration in the area of EERA JPs and relevant Horizon 2020 projects.

Keywords
EERA; Ukládání energie; workshop; Podpora projektů; Konsorcia;

Key words in English
Research, European Research Area, European Energy Research Alliance, EERA, Energy

Mark

LTI19002

Default language

Czech

People responsible

Charvát Pavel, doc. Ing., Ph.D. - fellow researcher
Kazda Tomáš, doc. Ing., Ph.D. - fellow researcher
Rudolf Pavel, doc. Ing., Ph.D. - fellow researcher
Vanýsek Petr, prof. RNDr., CSc. - principal person responsible

Units

Results

CHLADIL, L.; VANÝSEK, P. Výzvy a příležitosti pro výzkum elektrochemických úložišť energie z pohledu plánu evropské aliance pro energetický výzkum. 41. NEKONVENČNÍ ZDROJE ELEKTRICKÉ ENERGIE. Vémyslice: 2020. s. 45-49. ISBN: 978-80-02-02900-7.
Detail

VANÝSEK, P.; CHLADIL, L. VIZE EERA V OBLASTI ELEKTROCHEMICKÝCH ÚLOŽIŠŤ ENERGIE. In Zborník ALER Medzinárodnej vedecko-odborná konferencia ALTERNATÍVNE ZDROJE ENERGIE (ALTERNATIVE ENERGY RESOURCES) 2019. Liptovský Mikuláš: Inštitút Aurela Stodolu v Liptovskom Mikuláši a Slovenská elektrotechnická spoločnosť, 2019. s. 160-164. ISBN: 978-80-89456-36-9.
Detail