Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Product detail
KOTLÍK, J. KOTLÍKOVÁ, S. STRACHOVÁ, M.
Product type
funkční vzorek
Abstract
Ovocný nealkoholický nekvašený nápoj je tvořen minimálně 5 obj. % a maximálně 50 obj. % šťávy z červené řepy(Beta vulgaris var. vulgaris) a minimálně 5 obj. % a maximálně 25 obj. % jablečné šťávy (Malus domestica) a minimálně 5 obj.% a maximálně 25 obj.% šťávy případně dřeně rakytníku řešetlákového (Hippophae Rhamnoides) . Toto složení může být doplněno pitnou nebo minerální vodou, přídavkem fruktozy případně fruktózového sirupu. Jako regulátor kyselosti může obsahovat také přídavek kyseliny askorbové v množství nepřesahujícím 25 mg na 1000 ml nápoje. Obsah rozpustné sušiny musí být minimálně 5 hmotnostních %, obsah veškerých kyselin minimálně 2 g v jednom litru nápoje. Nápoj může být variantně sycen oxidem uhličitým. Nápoj může variantně obsahoval místo dřeně pouze šťávu rakytníku řešetlákového. Šťáva z ostružin může být částečně nahrazena šťávou z moruše (Morus nigra), maximálně však do 25% celkového původního obsahu.
Keywords
Nealkoholický nápoj, šťáva z červené řepy šťáva, šťáva z jablek, rakytníková šťáva
Create date
18. 12. 2012
Location
VUT FCH, Purkyňova 118, Brno
Possibilities of use
K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee
Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek