Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Publication detail
VESPALCOVÁ, M. DIVIŠ, P. CETKOVSKÁ, J.
Original Title
Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu
English Title
Development and subsequent optimization of the organic elderberry products
Type
summary research report - contract. research
Language
Czech
Original Abstract
Návrh technologie výroby nápojů z bezinek. Optimalizaci složení nápojů z bezinek. Hodnocení vyrobených nápojů po stránce senzorické a vybraných parametrů látkového složení. Spolupráce při provozních zkouškách a odstraňování technologických závad. K výrobě byly doporučeny tři druhy nápojů v biokvalitě při využití bezinek případně ostatních ovocných druhů. 1. Stoprocentní bezinková šťáva čirá či mírně zakalená s vysokou barevnou a antioxidační kapacitou ve skleněném maloobjemovém obalu 0,1-0,25 litru konzervována termosterilací. 2. Ovocná šťáva čirá či mírně zakalená s volitelným obsahem bezinkové a jiných ovocných šťáv ve skleněném obalu o objemu 0,7-1,0 litr konzervována termosterilací. 3. Ovocný nápoj čirý či mírně zakalený s volitelným obsahem bezinkové, jiných ovocných šťáv a vody ve skleněném obalu o objemu 0,7-1,0 litr konzervována termosterilací. Součástí výsledků je hodnocení senzorických a látkových parametrů výrobků a technologický postupy jejich výroby.
English abstract
Designing of production of drinks from elderberries and other fruit or vegetable juice. Optimizing the composition of the mixed drinks. Pilot production of three combined drinks of organic quality.
Keywords
bezinky, ovocná šťáva, zeleninová šťáva, kombinovaný nealkoholický nápoj, bioprodut
Key words in English
elderberries, fruit juice, vegetable juice, combined soft drink, organic product
Authors
VESPALCOVÁ, M.; DIVIŠ, P.; CETKOVSKÁ, J.
Released
31. 10. 2013
Pages from
1
Pages to
26
Pages count
BibTex
@misc{BUT107111, author="Milena {Vespalcová} and Pavel {Diviš} and Jitka {Cetkovská}", title="Vývoj a následná optimalizace výroby bioproduktů z černého bezu", year="2013", pages="1--26", note="summary research report - contract. research" }