Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Publication detail
HLAVÍNEK, P. CHORAZY, T. RAČEK, J. NOVOTNÝ, M.
Original Title
Potenciál upraveného čistírenského kalu a odpadu z potravinářského průmyslu technologií mikrovlnné torrefakce
English Title
Potential of treated sewage sludge and waste from the food industry using microwave torrefaction technologies
Type
summary research report - contract. research
Language
Czech
Original Abstract
Ze strany zhotovitele je provedeno odborné posouzení možností využití potenciálu čistírenského kalu z malých zdrojů znečištění resp. biologicky rozložitelného odpadu z potravinářského průmyslu (kalů z výroby vína), zejména z pohledu jejich nutričního obsahu a dalších vlastností pro jejich využití v rámci zelené infrastruktury měst a obcí při zohlednění nejmodernějších dostupných vědeckých poznatků.
English abstract
The contractor performs an expert assessment of the possibility of using the potential of sewage sludge from small sources of pollution or. biodegradable waste from the food industry (sludge from wine production), especially in terms of their nutritional content and other properties for their use in the green infrastructure of cities and municipalities, taking into account the latest available scientific knowledge.
Keywords
mikrovlnná torrefakce, čistírenský kal
Key words in English
microwave torrefaction, sewage sludge
Authors
HLAVÍNEK, P.; CHORAZY, T.; RAČEK, J.; NOVOTNÝ, M.
Released
30. 11. 2021
Publisher
Vysoké učení technické v Brně, Fakulta stavební, Centrum AdMaS
Location
Brno
Pages from
1
Pages to
147
Pages count
BibTex
@misc{BUT176590, author="Petr {Hlavínek} and Tomáš {Chorazy} and Jakub {Raček} and Michal {Novotný}", title="Potenciál upraveného čistírenského kalu a odpadu z potravinářského průmyslu technologií mikrovlnné torrefakce", year="2021", pages="1--147", publisher="Vysoké učení technické v Brně, Fakulta stavební, Centrum AdMaS", address="Brno", note="summary research report - contract. research" }