Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Publication detail
TREMLOVÁ, B. ŠTARHA, P. POSPIECH, M. RANDULOVÁ, Z. PAŽOUT, V.
Original Title
Histologické vyšetření mechanicky získaného drůbežího masa
English Title
Type
conference paper
Language
Czech
Original Abstract
Kvalita potravinových surovin je vyjádřena nejčastěji chemickým složením, ale zejména v případě surovin živočišného původu je chemická charakteristika nedostatečná pro posouzení všech aspektů kvality. Hodnocení struktury a stupně poškození jednotlivých tkání ve výrobních surovinách je jednoznačně možné pouze histologickým vyšetřením. Takto zjištěné výsledky jsou obvykle v souladu s chemickým vyšetření. Při spojení mikroskopu s počítačem je možné získat i jiné než kvalitativní hodnocení. Naše výsledky však ukazují, že je třeba tyto postupy ještě ověřovat a standardizovat.
English abstract
Key words in English
histological examination, structure, quality, chemist
Authors
TREMLOVÁ, B.; ŠTARHA, P.; POSPIECH, M.; RANDULOVÁ, Z.; PAŽOUT, V.
RIV year
2006
Released
30. 6. 2006
ISBN
80-7148-055-X
Book
Hygiena Alimentorum XXVII
Pages from
263
Pages to
266
Pages count
4
BibTex
@inproceedings{BUT21952, author="Bohuslava {Tremlová} and Pavel {Štarha} and Matej {Pospiech} and Zdeňka {Randulová} and Vladimír {Pažout}", title="Histologické vyšetření mechanicky získaného drůbežího masa", booktitle="Hygiena Alimentorum XXVII", year="2006", pages="263--266", isbn="80-7148-055-X" }