Publication detail

Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády.

VÍTOVÁ, E. VESPALCOVÁ, M. LOUPANCOVÁ, B. ŠTOUDKOVÁ, H. ZEMANOVÁ, J. MARTINŮ, J.

Original Title

Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády.

English Title

Influence of vegetable fat addition on organoleptic properties of dark chocolate.

Type

journal article - other

Language

Czech

Original Abstract

V této práci byly testovány tři typy hořkých čokolád : Figaro hořká (bez přídavku rostlinného tuku), Figaro na vaření (přídavek rostlinného tuku do 5 %) a Kaumy poleva na vaření (kakaové máslo nahrazeno rostlinným tukem). Složení jednotlivých vzorků se liší, pro naši práci je důležitý především eventuální obsah rostlinného tuku. Vzorky čokolád byly hodnoceny rozdílovou metodou, pořadovým testem, dále byl hodnocen jejich vzhled, barva, chuť, vůně a konzistence pomocí pětibodové popisné stupnice a na závěr byl stanoven intenzitní profil vybraných chutí a vůní.

English abstract

Influence of vegetable fat addition on organoleptic properties of dark chocolate.

Key words in English

chocolate, organoleptic properties

Authors

VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MARTINŮ, J.

RIV year

2006

Released

29. 5. 2006

Publisher

Výzkumný ústav potravinářský Praha

Location

Praha

ISBN

1802-1433

Periodical

Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Year of study

10

Number

5

State

Czech Republic

Pages from

53

Pages to

53

Pages count

1

BibTex

@article{BUT43629,
  author="Eva {Vítová} and Milena {Vespalcová} and Blanka {Loupancová} and Hana {Burianová} and Jana {Zemanová} and Jana {Martinů}",
  title="Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády.",
  journal="Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2006",
  volume="10",
  number="5",
  pages="53--53",
  issn="1802-1433"
}