Publication detail

Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod

VESPALCOVÁ, M. VÍTKOVÁ, M. FIŠERA, M.

Original Title

Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod

English Title

Study of properties of neohesperidin dihydrochalcone sweetener from the point of view the needs of modern separation techniques

Type

conference paper

Language

Czech

Original Abstract

Poster prezentuje výsledky studia stability náhradního sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu (NHDC) ve slabě alkalických elektrolytech (pH 6 - 11), které mohou být použity k elektroforetickému stanovení NHDC.

English abstract

Poster presents the results of the stability study of sweetener neohesperidin dihydrochalcone (NHDC) in weakly alkaline electrolytes (pH 6 - 11), which can be used to NHDC determine by capillary electrophoresis.

Keywords

kapilární elektroforéza; neohesperidin dihydrochalkon; náhradní sladidlo

Key words in English

capillary izotachophoresis; neohesperidin dihydrochalcone; alternative sweetener

Authors

VESPALCOVÁ, M.; VÍTKOVÁ, M.; FIŠERA, M.

Released

28. 5. 2001

Publisher

Výzkumný ústav potravinářský Praha

Location

Praha

ISBN

80-902671-3-0

Book

Sborník souhrnů sdělení z XXXII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

Edition number

1

Pages from

14

Pages to

14

Pages count

1

BibTex

@inproceedings{BUT61075,
  author="Milena {Vespalcová} and Monika {Vítková} and Miroslav {Fišera}",
  title="Studium vlastností sladidla neohesperidinu dihydrochalkonu z hlediska potřeb moderních separačních metod",
  booktitle="Sborník souhrnů sdělení z XXXII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin",
  year="2001",
  number="1",
  pages="14--14",
  publisher="Výzkumný ústav potravinářský Praha",
  address="Praha",
  isbn="80-902671-3-0"
}