Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Publication detail
VRÁNOVÁ, D. VÍTOVÁ, P. KRÁTKÁ, V.
Original Title
Studie zahrnující porovnání dvou metod na stanovení množství tuku v těle a stravovací zvyklosti a frekvenci příjmu vybraných skupin potravin.
English Title
studies involving the comparison of two methods for the determination of the amount of fat in the body eating habits
Type
journal article - other
Language
Czech
Original Abstract
Cílem bylo porovnat dva přístroje využívající různé metody pro sledování množství tuku v těle -přístroj InBody a Futrex. Dále byla provedena stravovací studie.Bylo zjištěno, že obě metody spolu korelují a je možné je využít k analýze těesných proporcí.Dotazníková studie potvrdila trend špatných stravovacích návyků studentů VŠ.
English abstract
The aim of this work was to compare the two devices using different methods (bioimpedance and spectrophotometry) for the monitoring of the amount of fat in the body, engine InBody and Futrex. It was also a study of the dietary habits.Bylo zjištěno, že použité metody jsou ve vzájemném vztahu a lze je použít k analýze složení těla.Studie potvrdila také trend špatné stravovací návyky studentů univerzity.
Keywords
výživa, výživová doporučení,kvalita stravování, složení těla, bioelektrická impedance, NIR-spektrofotometrie
Key words in English
nutrition, dietary guidelines, quality of meals, the composition of the body, bioelectric impedance, NIR-spectrophotometry
Authors
VRÁNOVÁ, D.; VÍTOVÁ, P.; KRÁTKÁ, V.
RIV year
2012
Released
30. 3. 2012
ISBN
1210-5481
Periodical
Medica Sportiva Bohemica &Slovaca
Year of study
Number
21(1)
State
Czech Republic
Pages from
47
Pages to
48
Pages count
2
BibTex
@article{BUT90495, author="Dana {Vránová} and Pavla {Vítová} and Veronika {Krátká}", title="Studie zahrnující porovnání dvou metod na stanovení množství tuku v těle a stravovací zvyklosti a frekvenci příjmu vybraných skupin potravin.", journal="Medica Sportiva Bohemica &Slovaca", year="2012", volume="2012", number="21(1)", pages="47--48", issn="1210-5481" }