Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Publication detail
VAŠÍČEK, R. TRACHTOVÁ, Š. ŠPANOVÁ, A.
Original Title
Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích
English Title
Isolation and identification probiotic DNA in durable meat products
Type
conference proceedings
Language
Czech
Original Abstract
Na trhu v ČR jsou dostupné masné výrobky s probiotiky od dvou výrobcu. Jedná se o trvanlivé fermentované salámy, tj. tepelne neopracované trvanlivé masné výrobky. Mimo jiné se vyrábí salám Ovcácká klobása s probiotiky a salám Orlík. Salámy s probiotiky jsou zdravejší alternativou k jiným bežným masným výrobkum a mají tak pozitivní vliv na zdraví konzumenta. Mezi probiotické bakterie patrí zejména zástupci rodu Lactobacillus
English abstract
On the Czech market are available with meat probiotics products from two manufacturers. It is durable fermented sausages, ie. a durable heat-treated meat products. Among other manufactures salami sausage sheepdog with probiotics and salami Orlik. Sausages with probiotics are healthier alternatives other conventional meat products and have a positive impact on the health of the consumer. Between probiotic bacteria include in particular representatives of the genus Lactobacillus
Keywords
probiotika, fermentované masné výrobky. PCR
Key words in English
probiotic, fermented meat products. PCR
Authors
VAŠÍČEK, R.; TRACHTOVÁ, Š.; ŠPANOVÁ, A.
Released
12. 11. 2014
Publisher
STU v Bratislave
Location
Bratislava, Slovenská Reapublika
ISBN
978-80-227-4268-9
Book
16. slovenská študentská vedecká konferencia v odbore chémie a chemickej a potravinárskej technológie
Edition
1
Edition number
Pages from
420
Pages to
421
Pages count
2
BibTex
@proceedings{BUT111791, editor="Roman {Vašíček} and Štěpánka {Trachtová} and Alena {Španová}", title="Izolace a průkaz probiotické DNA v trvanlivých masných výrobcích", year="2014", series="1", number="1", pages="420--421", publisher="STU v Bratislave", address="Bratislava, Slovenská Reapublika", isbn="978-80-227-4268-9" }