Publication detail

Enzymatická hydrolýza kávové sedliny

PALA, M. OBRUČA, S. SKŘIVANOVÁ, V. BENEŠOVÁ, P. HLAVÁČEK, V. MÁROVÁ, I.

Original Title

Enzymatická hydrolýza kávové sedliny

English Title

Enzymatic hydrolysis of coffee grounds

Type

abstract

Language

Czech

Original Abstract

Práce se zabývá studiem hydrolytických enzymů produkovaných plísní a stanovením jejich charakteristik. Byly stanoveny hodnoty pH a teplotního optima daných enzymů zodpovědných za hydrolýzu kávové sedliny na fermetovatelné cukry a stanovena produkční křivka.

English abstract

The work deals with the study of hydrolytic enzymes produced by fungi and determining their characteristics. Values were determined pH and temperature optima of the enzymes responsible for the hydrolysis of the coffee grounds to fermentable sugars and established production curve.

Keywords

hydrolýza, kávová sedlina

Key words in English

hydrolysis, coffee grounds

Authors

PALA, M.; OBRUČA, S.; SKŘIVANOVÁ, V.; BENEŠOVÁ, P.; HLAVÁČEK, V.; MÁROVÁ, I.

Released

7. 9. 2014

Publisher

Česká společnost chemická

Location

Ostrava

ISBN

1803-2389

Periodical

Chemické listy (S)

Year of study

108

Number

8

State

Czech Republic

Pages from

793

Pages to

793

Pages count

1

URL

BibTex

@misc{BUT112048,
  author="Martin {Pala} and Stanislav {Obruča} and Veronika {Skřivanová} and Pavla {Benešová} and Viliam {Hlaváček} and Ivana {Márová}",
  title="Enzymatická hydrolýza kávové sedliny",
  year="2014",
  journal="Chemické listy (S)",
  volume="108",
  number="8",
  pages="793--793",
  publisher="Česká společnost chemická",
  address="Ostrava",
  issn="1803-2389",
  url="https://www.chemicke-listy.cz",
  note="abstract"
}