Course detail

Team Practical Project - BT

FCH-BC_TP_BTAcad. year: 2023/2024

Not applicable.

Language of instruction

Czech

Number of ECTS credits

2

Mode of study

Not applicable.

Entry knowledge

Not applicable.

Rules for evaluation and completion of the course

Not applicable.

Aims

Not applicable.

Study aids

Not applicable.

Prerequisites and corequisites

Not applicable.

Basic literature

Not applicable.

Recommended reading

Not applicable.

Elearning

Classification of course in study plans

  • Programme BPCP_CHTPO Bachelor's

    specialization BT , 3 year of study, winter semester, compulsory-optional

  • Programme BKCP_CHTPO Bachelor's

    specialization BT , 3 year of study, winter semester, compulsory-optional

Type of course unit

 

Seminar

13 hod., compulsory

Teacher / Lecturer

Syllabus

1.týden: Úvod do výuky, projektové řízení, týmová práce. Rozdělení studentů do týmů (po 4-5 členech), výběr témat a supervizorů.

Témata - příklady:
1. Biotechnologická příprava mikrobiálního metabolitu - produkce provitaminu A ve fermentoru.
2. Vliv surovin a vybraných technologických postupů na kvalitu kvasného produktu - piva.
3. Využití molekulárních metod k identifikaci probiotik v potravinách.
4. Vliv stresových faktorů na fermentační produkci zásobních polymerů u bakterií.
5. Téma z praxe: Využití potravinářských odpadů z výroby vína k mikrobiální produkci kyseliny mléčné a ethanolu.
6. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Bioveta
7. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Pharmaceutical Biotechnology

2.-9. týden:
1. Exkurze - společnost Bioveta, Ivanovice na Hané (fermentační výroba veterinárních léčiv a diagnostiky)
2. Exkurze - společnost Pharmaceutical Biotechnology (aplikace probiotik do potravinových doplňků a hygienických potřeb
3. Zpracování projektového zadání - teoretický i praktický blok; kontrolní dny v jednotlivých týmech.

10.-13. týden: Prezentace výsledků jednotlivých týmů (1 seminář = 3 týmy), diskuse, oponentura závěrečné zprávy.

Elearning