Course detail

Team Practical Project - CHPL

FCH-BC_TP_CHPLAcad. year: 2023/2024

Not applicable.

Language of instruction

Czech

Number of ECTS credits

2

Mode of study

Not applicable.

Entry knowledge

Not applicable.

Rules for evaluation and completion of the course

Not applicable.

Aims

Not applicable.

Study aids

Not applicable.

Prerequisites and corequisites

Not applicable.

Basic literature

Not applicable.

Recommended reading

Not applicable.

Elearning

Classification of course in study plans

  • Programme BPCP_CHTPO Bachelor's

    specialization CHPL , 3 year of study, winter semester, compulsory-optional

  • Programme BKCP_CHTPO Bachelor's

    specialization CHPL , 3 year of study, winter semester, compulsory-optional

Type of course unit

 

Seminar

13 hod., compulsory

Teacher / Lecturer

Syllabus

1.týden: Úvod do výuky, projektové řízení, týmová práce. Rozdělení studentů do týmů (po 4-5 členech), výběr témat a supervizorů.
Témata - příklady:
1. Technologická příprava a analýza složení biomasy zelených řas rodu Chlorella .
2. Změny obsahu kofeinu v různých typech bylinných čajů podle technologie zpracování.
3. Technologická úprava biomasy a stanovení beta-glukanů u kvasinek rodu Saccharomyces.
4. Technologické zpracování vybraných typů drobných plodů a sledování změn obsahu vitaminů a antioxidantů.
5. Téma z praxe: Vývoj kombinovaných preparátů s obsahem prebiotik a probiotik.
6. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Vitar
7. Téma z praxe v návaznosti na exkurzi do firmy Fosfa, a.s.

2.-9. týden:
1. Exkurze - společnost Vitar, s.r.o., Tišnov (výroba potravinových doplňků a kosmetiky na přírodní bázi)
2. Exkurze - společnost Fosfa, a.s., Břeclav (vývoj potravin nového typu; produkce hygienických prostředků na ekologické a přírodní bázi)
3. Zpracování projektového zadání - teoretický i praktický blok; kontrolní dny v jednotlivých týmech.

10.-13. týden: Prezentace výsledků jednotlivých týmů (1 seminář = 3 týmy), diskuse, oponentura závěrečné zprávy.

Elearning