Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Course detail
FCH-MC_PISAAcad. year: 2025/2026
Not applicable.
Language of instruction
Number of ECTS credits
Mode of study
Guarantor
Department
Entry knowledge
Rules for evaluation and completion of the course
Aims
Study aids
Prerequisites and corequisites
Basic literature
Recommended reading
Classification of course in study plans
Lecture
Teacher / Lecturer
Syllabus
V rámci předmětu budou studenti podrobně seznámeni s instrumentálními technikami využívanými v oblasti potravinářských věd a biotechnologií, bude jim vysvětlen princip jednotlivých metod a synergický efekt propojení komplementárních metod. Jednotlivé tematické bloky budou přednášeny odborníky na danou problematiku a to s důrazem na praktickou stránku problému včetně interpretace dat. 1. Vývoj instrumentálních technik v časové ose2. Přehled relevantních instrumentální technik, logika jejich využití3. Elektromigrační metody a jejich využití 4. Pokročilá fluorescenční spektroskopie při analýze biologických vzorků 5. Elementární analýza6. Spektroskopické a mikro-spektroskopické techniky7. Strukturní analýza a využití nukleární magnetické rezonance 8. Pokročilé mikrofluidní techniky 9. Reologie a její využití v oblasti potravinářství a biotechnologie 10. Analýza morfologie částic, povrchů a buněk 11. Moderní nástroje molekulární biologie, Next-Generation Sequencing 12. Techniky analýzy buněk na úrovni jedné buňky (single cell analysis) 13. Využití buněčných kultur, in-vivo a in-vitro testy