Přístupnostní navigace
E-application
Search Search Close
Course detail
FCH-MC_ZVOAcad. year: 2025/2026
Not applicable.
Language of instruction
Number of ECTS credits
Mode of study
Guarantor
Department
Entry knowledge
Rules for evaluation and completion of the course
Aims
Study aids
Prerequisites and corequisites
Basic literature
Recommended reading
Classification of course in study plans
Lecture
Teacher / Lecturer
Syllabus
Tento studijní předmět se zabývá rozsáhlou problematikou zpracování, recyklace a valorizace odpadů z potravinářského průmyslu a studenty seznamuje s direktivními, ekonomickými a dalšími nástroji v rámci odpadového hospodářství. Akcent je položen na vymezení míst vzniku odpadu, charakteristiku odpadů a především na zpracování odpadů s využitím mikroorganismů a moderních technologií.
1. Úvod do studia2. Odpady a jejich vlastnosti 3. Analýza odpadů4. Aplikace poznatků chemického inženýrství v technologii zpracování odpadů5. Aerobní technologie zpracování odpadů6. Anaerobní technologie zpracování odpadů7. Čištění odpadních vod z potravinářského průmyslu8. Recyklace a její využití v potravinářském průmyslu9. Biorafinerie, valorizace odpadů rostlinného původu10. Biorafinerie, valorizace odpadů živočišného původu11.-13. Příklady z praxe, diskuse