Detail předmětu

Mitsuoka Kitcar

FSI-0MKAk. rok: 2011/2012

Ozubená kola, hřídele, vačky, ložiska, písty, to jsou věci se kterými se mnoho ze studentů nemělo možnost setkat a následkem je potom nepochopení teoretického výkladu na přednáškách. Miniautomobil Mitsuoka K-1 s dvoutaktním motorem, který si studenti po dobu semestru sami sestaví, pomůže ve vyplnění neznalostí v této oblasti. Studenti se seznámí v praxi nejen s probíranou látkou, ale rovněž se všemi náležitostmi automobilů a jiných strojů od šroubů, ložisek, pohonných jednotek, hydraulických systémů až po moderní elektronické systémy.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

2

Zajišťuje ústav

Výsledky učení předmětu

Výklad je ve stylu moderního opravárenství, studenti se seznámí se správností používání nářadí, postupy při demontáži a montáži strojních skupin. Poznají moderní trendy v technologiích těsnění, lepení a renovace součástí. Zúčastní se řady měření jako například testů olejů, zjišťování dynamiky vozidla, měření hlukové emise, budou určovat tuhosti pružin či těžiště automobilu. Absolvent kursu získá teoretické znalosti a praktické zkušenosti s experimentální prací s důrazem na využití počítače při měření i zpracování experimentu.

Prerekvizity

Základní znalosti z oblasti částí a mechanizmů strojů.

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Metody vyučování závisejí na způsobu výuky a jsou popsány článkem 7 Studijního a zkušebního řádu VUT.

Způsob a kritéria hodnocení

Student bude hodnocen za pravidelnou aktivní účast na cvičeních, vypracování požadovaných prezentací a na základě závěrečného testu.

Učební cíle

Studenti mají možnost se zdokonalit v montáži vyspělého strojního celku a seznámit se s nezbytnými odbornými postupy. Související odborné výklady poskytnou nové informace zejména z oblasti konstrukce a provozu motorových dopravních prostředků.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Účast na cvičení je povinná. Jednorázová neúčast může být nahrazena cvičením s jinou skupinou ve stejném týdnu nebo vypracováním náhradní úlohy. Delší nepřítomnost se nahrazuje zvláštním zadáním podle pokynů cvičícího.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program B3A-P bakalářský

    obor B-PDS , 3 ročník, zimní semestr, volitelný (nepovinný)

  • Program B3S-P bakalářský

    obor B-STI , 3 ročník, zimní semestr, volitelný (nepovinný)