Detail předmětu

Meziuniversitní studentská soutěž 2

FP-MSSM2Ak. rok: 2012/2013

Základem projektu je práce se studenty, vytvoření takového prostředí, ve kterém se budou moci učit týmovým dovednostem a kompetencím. A to nejen těm základním, ale i práci v týmu, který lze označit za multioborový. Tyto dovednosti patří mezi nejvíce žádané v soukromé sféře po absolventech a současně za nejvíce chybějící u těchto absolventů. Všechny informace jsou uvedeny na www.muniss.cz.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

2

Zajišťuje ústav

Výsledky učení předmětu

Výstupem studia je zpráva o projektu na zadané téma, které se týká praktických problémů. Témata jsou reálná, mají mnoho úhlů pohledu a jsou mezioborová. Zpráva projektu by měla obsahovat komplexní řešení. Studenti se naučí pracovat v multioborových týmech, pracují na projektech, které se budou realizovat v praxi, jednají s odborníky z praxe a získají zkušenost s prezentací u zadavatele projektu.

Prerekvizity

- nadšení do práce
- schopnost kompromisu
- schopnost práce v týmu
- komunikativní schopnosti
- schopnost hledat potřebné informace

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Metody vyučování závisí na způsobu výuky a jsou popsány článkem 7 Studijního a zkušebního řádu VUT.

Způsob a kritéria hodnocení

Hotové práce vyhodnotí pětičlenné komise, kde bude po jednom zastoupen každý partner projektu. Bude následovat workshop a vyhlášení výsledků, udělení diplomů a cen.
Za splnění předmětu je považováno odevzdání zprávy o projektu.

Osnovy výuky

Osnova reflektuje projektový harmonogram.

Učební cíle

Cílem předmětu je řešení projektů na základě zadání Magistrátu města Brna a Hospodářské komory, při kterém studenti získají zkušenosti v několika oborech.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Studenti se během semestru scházejí s týmem v dohodnutých časech. Zprávu o aktivitě a účasti studentů na schůzkách podává vedoucí týmu příslušnému lektorovi. Protože se jedná o celouniverzitní a meziuniverzitní týmy, je třeba nalézt kompromis, při sjednávání schůzek. Z účasti na schůzce je možné se omluvit.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program MGR magisterský navazující

    obor MGR-ŘEP , 1 ročník, letní semestr, volitelný

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení

13 hod., povinná

Vyučující / Lektor