Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-MAO_HYPAk. rok: 2013/2014
Na základě znalostí získaných v předchozích odborných předmětech oboru si studenti osvojí základní principy hygienického zpracování potravin. Hlavní náplní předmětu je přehled všech "nebezpečí" (fyzikálních, chemických a biologických), která se mohou vyskytnout při nehygienické výrobě a distribuci potravin - alimentární onemocnění, přirozené toxické látky v potravinách, chemické látky a radionuklidy v potravinách.Hygienicky a zdravotně nezávadné potraviny lze vyrobit pouze při pravidelném důkladném provádění sanitačních prací. Součástí předmětu je tedy také princip sanitace, její teoretické základy a hlavní části a především její provedení v potravinářské praxi.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Nabízen zahraničním studentům
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Doporučená literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor NPCO_CHTP , 2 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor NPCO_CHM , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
Přednáška
Vyučující / Lektor