Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BCO_ZAVAk. rok: 2014/2015
Základní pojmy z oblasti vědy o výživě. Přehled fyziologie a biochemických aspektů trávení a vstřebávání potravy v trávicím traktu lidského organismu. Řízení činnosti trávicí soustavy. Esenciální složky výživy a jejich látková a energetická bilance, vitaminy, minerální látky. Obohacování potravin a potravinové doplňky. Doporučené výživové dávky pro různé skupiny obyvatelstva a speciální výživové skupiny (sportovci).Alternativní způsoby výživy. Civilizační choroby a výživa. Alergie z potravin. Současné mýty ve výživě. Nové zdroje potravin.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor BPCO_BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor BKCO_BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor BPCO_CHP , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor BKCO_PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor CKCO_CZV , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
Přednáška
Vyučující / Lektor