Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BCO_KCHAk. rok: 2015/2016
Kurz je určen pro posluchače bakalářského studia studijních oborů Potravinářská chemie, Biotechnologie. Klade si za cíl poskytnout studentům základní znalosti a informace z oboru kosmetologie. Význam pojmů kosmetika a kosmetologie. Legislativa v kosmetice v České republice a Evropské unii. Anatomie a fyziologie kůže. Úlohy, možnosti a hranice kosmetiky. Kosmetické suroviny. Specifikace kosmetických surovin dle chemického složení. Specifikace kosmetických surovin dle funkce a účinku. Biologicky aktivní látky. Rozdělení kosmetických prostředků dle aktuálních kriterií. Specifikace kosmetických prostředků dle fyzikálního stavu. Specifikace kosmetických prostředků dle funkce.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Doporučená literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor BPCO_CHP , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelnýobor BPCO_BT , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelný
obor BKCO_PCH , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelnýobor BKCO_BT , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelný
obor BPCO_SCH , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelný
obor BKCO_SCH , 3 ročník, letní semestr, povinně volitelný
obor CKCO_CZV , 1 ročník, letní semestr, povinně volitelný
Přednáška
Vyučující / Lektor