Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-MC_MOB_PAk. rok: 2015/2016
Kurs je zaměřen na praktické zvládnutí metody polymerázové řetězové reakce při identifikaci bakterií rodu Lactobacillus v mléčném výrobku (probiotický nápoj). DNA v kvalitě vhodné pro PCR je izolována z mléčného výrobku pomocí magnetických částic. Po ověření koncentrace a kvality DNA jsou připraveny směsi pro PCR a DNA je amplifikována v konvenční PCR a v PCR v reálném čase. Součástí kursu je vypracování čtyř protokolů formou posterů.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor NPCO_CHTP , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor NKCO_CHTP , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor CKCO_CZV , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
Laboratorní cvičení
Vyučující / Lektor