Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-MC_BIO_PAk. rok: 2017/2018
Náplní praktického cvičení je 5 blokových úloh zaměřených na práci s mikroorganismy využívanými v potravinářství, sledování dynamiky jejich růstu a množení, produkce antimikrobiálních látek a vybraných enzymů, jejich identifikaci v komplexních vzorcích. V průběhu praktického cvičení bude kladen důraz na prohloubení a osvojení si základních praktických dovedností při identifikaci, studiu a úchově mikroorganismů využívaných v potravinářství (kvasinky Sacharomyces cerevisiae, bakterie rodu Escherichia coli, Bacillus), bude rozšířena praktická znalost studentů v oblasti molekulárně diagnostických metod, včetně bioinformatické analýzy získaných výsledků. Pozornost bude věnována také vybraným biotechnologickým postupům používaným v potravinářství a detekci jejich účinnosti na základě analýzy biologicky aktivních látek.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor CKCO_CZV , 1 ročník, letní semestr, povinný
obor NKCO_CHTP , 1 ročník, letní semestr, povinný
obor NPCO_CHTP , 1 ročník, letní semestr, povinný
Laboratorní cvičení
Vyučující / Lektor