Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BC_BCH1Ak. rok: 2020/2021
Složení živé hmoty, základní charakteristiky. Aminokyseliny, struktura a vlastnosti, peptidy, bílkoviny. Metody izolace a charakterizace bílkovin. Prostorová struktura biopolymerů. Klasifikace a funkce bílkovin. Sacharidy, glykoproteiny. Lipidy. Izoprenoidy. Biomembrány, membránový transport. Základy enzymologie. Enzymová kinetika. Mechanismy enzymové katalýzy. Regulace enzymové aktivity. Metabolismus základních typů živin - sacharidů, mastných kyselin, aminíokyselin. Biologické oxidace. Nukleové kyseliny. Aplikovaná biochemie.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Elearning
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace PCH , 2 ročník, letní semestr, povinnýspecializace BT , 2 ročník, letní semestr, povinnýspecializace CHPL , 2 ročník, letní semestr, povinný
obor BKCO_SCH , 2 ročník, letní semestr, povinnýobor BKCO_CHTOZP , 2 ročník, letní semestr, povinnýobor BKCO_CHM , 2 ročník, letní semestr, povinný
obor BPCO_SCH , 2 ročník, letní semestr, povinnýobor BPCO_CHMN , 2 ročník, letní semestr, povinnýobor BPCO_CHM , 2 ročník, letní semestr, povinnýobor BPCO_CHTOZP , 2 ročník, letní semestr, povinný
obor BPCO_CHP , 2 ročník, letní semestr, povinnýobor BPCO_BT , 2 ročník, letní semestr, povinný
obor BKCO_PCH , 2 ročník, letní semestr, povinnýobor BKCO_BT , 2 ročník, letní semestr, povinný
specializace --- , 1 ročník, letní semestr, volitelnýspecializace --- , 2 ročník, letní semestr, volitelný
Přednáška
Vyučující / Lektor
Cvičení