Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-DCO_KCHPAk. rok: 2020/2021
Vybrané kapitoly z koloidní chemie a jejich aplikací v potravinářství, přednostně zaměřené na problematiku disertačních prací studentů:Statický a dynamický rozptyl světla.Povrchové napětí a kontaktní úhel.Adsorpce z roztoku, na mezifází plyn-tuhá látka.Asociační koloidy tenzidového typu.Van der Waalsovy a elektrostatické síly v koloidech.Stabilita a stabilizace koloidů.
Jazyk výuky
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor DKCO_CHTP , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor DPAO_CHTP , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor DPCO_CHTP , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
Konzultace
Vyučující / Lektor