Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BC_CHP1Ak. rok: 2021/2022
Předmět Chemie potravin a přírodních látek I je orientován na základní složky přírodních látek, kterými jsou bílkoviny, tuky a sacharidy. Studenti se seznámí se strukturou a chemickými vlastnostmi přírodních látek. Dále s potravinářskými surovinami, které jsou nejbohatšími zdroji těchto složek. Maximální důraz ve výuce tohoto předmětu bude kladen na studium reakcí a změn, kterým uvedené složky podléhají při technologických procesech zpracování a skladování.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Doporučená literatura
Elearning
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelnýspecializace PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinný
obor BPCO_BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelnýobor BPCO_CHP , 3 ročník, zimní semestr, povinný
obor BKCO_BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelnýobor BKCO_PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinný
Přednáška
Vyučující / Lektor