Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-MC_MOB_PAk. rok: 2021/2022
Kurs je zaměřen na praktické zvládnutí metody polymerázové řetězové reakce (PCR) při identifikaci bakterií rodu Lactobacillus v mléčném výrobku (probiotický nápoj). DNA v kvalitě vhodné pro PCR je izolována z mléčného výrobku pomocí magnetických částic. Po ověření koncentrace a kvality DNA jsou připraveny směsi pro PCR a DNA je amplifikována v konvenční PCR a v PCR v reálném čase. Součástí kursu je vypracování protokolů formou posterů.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Elearning
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace CHBL , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
specializace BCH , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor NPCO_CHTP , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor NKCO_CHTP , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor NPCO_MA , 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
Konzultace v kombinovaném studiu
Vyučující / Lektor
Laboratorní cvičení