Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-MC_MIB2Ak. rok: 2021/2022
V rámci jednotlivých přednášek budou studenti seznámeni s nomenklaturou a taxonomií mikroorganismů, metodami jejich identifikace a tvorbou bakteriálního biofilmu. V rámci ucelení dosavadních znalostí bude pozornost věnována bakteriím, plísním a kvasinkám, které mají význam v různých segmentech průmyslu, budou probrány faktory ovlivňující výskyt a přežití mikroorganismů v různých prostředích a produktech, indikátorové a indexové mikroorganismy. Dále budou zmíněny mikrobiální kultury používané v potravinářském průmyslu a v zemědělství, patogenní mikroorganismy vyskytující se v potravinách a dalších biologických produktech, přehled onemocnění mikrobiálního původu a na závěr mikrobiologické požadavky na kosmetiku a další biologické produkty, metody mikrobiologické kontroly kvality včetně odpovídající legislativy.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Základní literatura
Doporučená literatura
Elearning
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace BCH , 1 ročník, zimní semestr, povinný
Přednáška
Vyučující / Lektor
Konzultace v kombinovaném studiu