Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-MCO_POLAk. rok: 2021/2022
Základní obecné pojmy práva ve vztahu k potravinářství. Vymezení legislativních pojmů, jakostních znaků potravin a platných zákonů o potravinách, opatření pro ochranu spotřebitele, ISO normy, analýza rizik. Systém kritických bodů (HACCP), kodexové výbory pro potraviny, Codex Alimentarius, doporučení FAO a WHO. Značení potravin a přídavných látek, institucionální opatření pro dovoz potravin, harmonizace potravinářské legislativy s normami EU a schvalování nových a nově dovážených potravin do ČR. Studenti budou seznámeni s posuzováním kvality, bezpečnosti a výživové hodnoty potravin a ochraně spotřebitele. Bude jim vysvětlena úloha technických norem a systémů managementu kvality a bezpečnosti.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Elearning
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace PCH , 2 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor NPCO_CHTP , 2 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor NKCO_CHTP , 2 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
Konzultace v kombinovaném studiu
Vyučující / Lektor
Přednáška