Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BA_ACP1Ak. rok: 2022/2023
Analytical methods in the control of food-processing industry. Methods of determination of natural components of foodstuffs. Essential nutrients (saccharides, nitrogen matters - proteins, lipides), minor nutritive components (vitamines, biogenic elements) and sensory and biological active substances (acids, natural dyes, flavoury compounds, tannins et al.). Methods of determination of extraneous substances (contaminants), substances adding to the foodstuffs (additives) and endogenic extraneous substances. Methods of foodstuffs sensory evaluation based on the evaluation of their organoleptic properties by sense organs.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Nabízen zahraničním studentům
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Doporučená literatura
Elearning
Zařazení předmětu ve studijních plánech
specializace PCH , 3 ročník, zimní semestr, povinnýspecializace CHPL , 3 ročník, zimní semestr, povinnýspecializace BT , 3 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
Přednáška
Vyučující / Lektor