Detail předmětu

Bioprocess Engineering for Food Industry

FCH-DAO_BIPAk. rok: 2022/2023

Production of lactic acid, vinegar, amino acids, insulin, antibiotics, enzymes and baker's yeast.

Jazyk výuky

angličtina

Výsledky učení předmětu

Theoretical knowledge of biotechnological processes used in food industry

Prerekvizity

Without restriction

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

The course is taught through participation in selected lectures and consultations on topics arising from the assignment of the doctoral thesis

Způsob a kritéria hodnocení

Round discussion.

Osnovy výuky

Application of fermentation processes.
Bioprocess products.
Production of lactic acid.
Production of vinegar.
Production of amino acids and insulin.
Production of antibiotics.
Production of enzymes.
Production of baker´s yeast.

Učební cíle

To deepen the knowledge of selected industrial biotechnological and microbiological methods to deliver a variety of products in applied industries.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

The course is taught through individual consultations on topics arising from the assignment of the doctoral thesis and presentation of selected topic.

Základní literatura

A. Kovalcik, Bioprocess engineering for food industry, e-learning course, 2020, FCH BUT Brno (EN)
G. Brahmachari, Biotechnology of Microbial Enzymes: Production, Biocatalysis and Industrial , Applications, , Academic Press, 2016, ISBN 9780128037461 (EN)
V. Kovacs, Antibiotics Miracles of Medicine, Gareth Stevens Publishing LLLP, 2016, ISBN 9781482461640 (EN)

Doporučená literatura

B. K. Lydersen, N.A D´elia, K.L. Nelson Bioprocess engineering: systems, equpment and facilities, J. Willey, new York, 1994 (EN)
G. D. Najafpour, Biochemical Engineering and Biotechnology, Elsevier, New York (EN)

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program DPAP_FCH doktorský 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný
  • Program DKAP_PCH doktorský 1 ročník, zimní semestr, povinně volitelný