Detail předmětu

Požární sport

CESA-TV-POZSAk. rok: 2024/2025

Výuka v zimní i letním semestru je postavena na modelových tréninkových jednotkách, ve kterých se spojuje atletická příprava s určitými prvky a úkony z práce hasičů. Výuku tvoří kondiční atletický trénink v areálu SA PPV.
Výuka probíhá venku, v případě nepříznivého počasí se obsah jednotlivých hodin přizpůsobuje povětrnostním podmínkám.
Představuje především přípravu pro Akademické mistrovství ČR v Požárním sportu. Možnost realizace individuálního tréninkového plánu v rámci výuky.

Aktuální rozvrh najdete v informačním systému VUT.

„Upozorňujeme studenty, že v rámci výuky sportů může docházet k fyzickým kontaktům vyučujících se studenty z důvodu zajištění korekcí provedení cviku, pohybu, herní činnosti nebo z důvodu dopomoci nebo ochrany zdraví. Pokud si studenti fyzický kontakt nepřejí, musí o této skutečnosti informovat vyučujícího předem, ale přebírají tak na sebe zodpovědnost za možné poškození zdraví. “

 

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

1

Garant předmětu

Učební cíle

Zlepšení zejména kondičních parametrů výkonu v požárním sportu. Příprava na reprezentaci školy v požárním sportu v rámci SPVŠ.

Základní literatura

McArdle, William D. Exercise physiology :nutrition, energy and human performance / 8th edition Philadelphia : Wolters Kluwer Health/Lippincott Wiliams & Wilkins, c2015. lix, 1028 : il., portréty, grafy, tab. ISBN 978-1-4511-9383-1 (váz.) (CS)

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

12 hod., povinná

Vyučující / Lektor