Detail předmětu

Specializovaný seminář

FAST-HF1Ak. rok: 2024/2025

Náplní semináře je získání podkladů, informací, prohloubení znalostí o řešení projktu z hlediska dispozičního, konstrukčního, materiálového, technologického, architektonického, TZB a dalších odborných profesí, potřebných ke kvalitnímu a kompletnímu řešení zadaného úkolu.
V rámci semináře se předpokládají odborné přednášky - konzultace s předními odborníky praxe a zpracování teoretických prací, výpočtů, skic, studií detailů apod.
Pro udělení zápočtu budou vedoucím semináře - projekty stanoveny konkrétní pracovní úkoly se specifikací textových, výpočtových, kresebných částí a rozsahu prací.
Cílem a posláním semináře je soustředění všech potřebných informací k řešenému projektu, úvahy o možných variantách řešení v úrovni teoretické, projekční, realizační a ekonomické, údaje o použitých konstrukcích, materiálech apod.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

4

Zajišťuje ústav

Ústav pozemního stavitelství (PST)

Vstupní znalosti

Přdpokládají se znalosti získané mj. v předmětu ze zimního semestru HE6 Specializovaný seminář.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění stanoví každoročně aktualizovaná vyhláška garanta předmětu.

Učební cíle

Cílem je zpracovat podrobnější řešení daného problému, který vyplynul z předešlé seminární práce zpracované v rámci specializovaného semináře HE6. Teoretické znalosti budou zíkány z konkrétního zadání studentovy práce, zejména při řešení z hlediska : architektonického, statického a konstrukčního, stavebně fyzikálního, požární bezpečnosti, stavebně technologického, TZB, ekonomického aj. Přidaná hodnota znalostí spočívá předevší v aplikaci teoretických poznatků na konkrétní praktické zadání.
Student zvládne cíl předmětu zpracovat podrobnější řešení daného problému z konkrétního zadání vlastní práce.

Základní literatura

Stavební zákon + prováděcí vyhlášky.
ČSN, DIN, ISO, EN.
Firemní literatura a arch. časopisy.

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení

52 hod., povinná

Vyučující / Lektor