Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-MC_BPDSAk. rok: 2025/2026
Důvody balení produktů, technologické, hygienické a spotřebitelské požadavky na obal, základní obalové materiály - dřevo, tkaniny, papír, sklo, kovy, přírodní, syntetické a modifikované polymery, kombinované obaly - vlastnosti, výroba a jejích aplikace pro balení produktů denní spotřeby, obecná klasifikace, legislativní, bariérové a technologické požadavky, migrace komponentů obalů, principy a postupy aktivního balení, ekologické aspekty balení potravin, ekobilance a recyklace.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Vstupní znalosti
Pravidla hodnocení a ukončení předmětu
Učební cíle
Absolvování předmětu umožňuje studentům zvládnout postupy a techniky balení produktů denní spotřeby, porozumět platné legislativě, bariérovým vlastnostem obalů a procesům migrace látek do potravin přes obal. Přednášky se zaměřují na: Důvody balení produktů, technologické, hygienické a spotřebitelské požadavky na obal, základní obalové materiály - dřevo, tkaniny, papír, sklo, kovy, přírodní, syntetické a modifikované polymery, kombinované obaly - vlastnosti, výroba a jejích aplikace pro balení produktů denní spotřeby, obecná klasifikace, legislativní, bariérové a technologické požadavky, migrace komponentů obalů, principy a postupy aktivního balení, ekologické aspekty balení potravin, ekobilance a recyklace.
Základní literatura
Doporučená literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
Přednáška
Vyučující / Lektor
Osnova
Konzultace v kombinovaném studiu