Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-BCO_CHP1Ak. rok: 2008/2009
Chemické složení potravin, vliv chemického složení potravin na řízení technologických operací v potravinářském průmyslu. Aminokyseliny, peptidy, bílkoviny. Změny bílkovin při vybraných technologických operacích. Mastné kyseliny a lipidy. Reakce lipidů, hydrolýza, autooxidace mastných kyselin, reverze a ketonové žluknutí. Monosacharidy a polysacharidy. Technologicky významné vlastnosti sacharidů. Přehled významných polysacharidů. Reakce sacharidů.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor BKCO_BT , 2. ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor BPCO_BT , 2. ročník, zimní semestr, povinně volitelnýobor BPCO_CHP , 2. ročník, zimní semestr, povinný
obor BKCO_PCH , 2. ročník, zimní semestr, povinný
obor BPCO_BT , 3. ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor BKCO_BT , 3. ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor CKCO_CZV , 1. ročník, zimní semestr, povinný
Přednáška
Vyučující / Lektor