Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail předmětu
FCH-MCO_CHP3Ak. rok: 2008/2009
Předmět navazuje na předcházející předměty Chemie potravin I. a II.. Studenti budou seznámeni s fyzikálně-chemickými vlastnostmi složek potravin na bázi polysacharidů, bílkovin a lipidů, jakož i významnými reakcemi, které probíhají při jejich skladování, resp. kulinárním a technologickém zpracování. U vybraných polysacharidů a proteinů bude studenti seznámeni i s jejich modifikacemi a využitím nejen v potravinářském průmyslu.
Jazyk výuky
Počet kreditů
Garant předmětu
Zajišťuje ústav
Výsledky učení předmětu
Prerekvizity
Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody
Způsob a kritéria hodnocení
Osnovy výuky
Učební cíle
Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky
Základní literatura
Doporučená literatura
Zařazení předmětu ve studijních plánech
obor NPCO_CHTP , 2. ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor NKCO_CHTP , 2. ročník, zimní semestr, povinně volitelný
obor CKCO_CZV , 1. ročník, zimní semestr, povinně volitelný
Přednáška
Vyučující / Lektor