Detail předmětu

Pedagogické minimum

FCH-DCO_PEMAk. rok: 2009/2010

Součástí individuálního plánu studenta DSP je i pedagogické působení ve výuce zabezpečované fakultou (viz Studijní a zkušební řád VUT v Brně čl. 30, odst. d) a Směrnice fakulty upravující ustanovení Studijního a zkušebního řádu VUT v Brně, čl. 30, odst. (3). Školitelé společně se studenty presenční formy DSP sestaví individuální studijní plány, ve kterých bude zapracována pedagogická činnost v minimálním rozsahu 156 hodin během celého studia. Pedagogická činnost má dvě formy
náslech studentů DSP ve výuce (celkem 52 hodin, tj. 4 hodiny týdně) v 1. a 2. semestru 1. ročníku studia,
výuka studentů DSP (celkem 104 hodin, tj. 8 hodin týdně) v 2. až 5. semestru studia, resp. 2. až 6. semestru při čtyřletém doktorském studiu.
Náslechy budou realizovány v teoretických cvičeních minimálně tří předmětů, resp. v praktiku jednoho předmětu (laborant - asistující). Zápočet udělí na základě zpracované zprávy o obsahu absolvované výuky a přínosu z teoretického cvičení nebo praktika pro vlastní pedagogickou práci proděkan pro vzdělávací činnost v informačním systému VUT v předmětu "Pedagogické minimum".

Jazyk výuky

čeština

Zajišťuje ústav

Způsob a kritéria hodnocení

Zápočet udělí na základě zpracované zprávy o obsahu absolvované výuky a přínosu z teoretického cvičení nebo praktika pro vlastní pedagogickou práci proděkan pro vzdělávací činnost v informačním systému VUT.

Učební cíle

Poskytnout studentům základní pedagogické znalosti formou náslechů v teoretických cvičeních minimálně tří předmětů, resp. v praktiku jednoho předmětu (laborant - asistující). připravit je na vedení teoretických a laboratorních cvičení v předmětu "Pedagogické praxe"

Zařazení předmětu ve studijních plánech