Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
studijní program
Fakulta: FCHZkratka: BPCP_CHTPAk. rok: 2020/2021
Typ studijního programu: bakalářský
Kód studijního programu: B2901
Udělovaný titul: Bc.
Akreditace: 15.11.2002 - 31.12.2024
Specifické požadavky na přijetí
Podmínkou přijetí je dosažení úplného středního nebo středního odborného vzdělání.
Klíčové výsledky učení
Student získá teoretický přehled a praktické dovednosti v oblasti přírodovědných předmětů tvořících základ pro studium stěžejních předmětů z oblasti chemie a technologie potravin. V rámci studijního programu si studenti moho vybrat ze dvou studijních oborů a to "Potravinářské chemie " nebo "Biotechnologie". Absolvent oboru "Potravinářské chemie "bude připraven pro potravinářskou technologickou praxi k zabezpečení výroby kvalitních a bezpečných potravin. Jeho znalosti chemického složení potravinářských surovin a moderních analytických metod mu umožní pracovní uplatnění i v kontrolních orgánech státní zprávy. Studijní obor "Biotechnologie" rozšíří další znalosti a dovednosti z vědních disciplín, vycházejících z moderních biotechnologických předmětů.
Přístup k dalšímu vzdělávání
Absolventi mohou pokračovat studiem navazujícího magisterského studijního programu.
Organizace a pravidla zkoušek, hodnocení a známkování
Zkušební řád
Požadavky pro úspěšné absolvování
Bakalářská práce, státní závěrečná zkouška
Forma studia
prezenční studium
Garant programu
doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc.
Koordinátor ECTS
prof. Ing. Oldřich Zmeškal, CSc.