Detail projektu

Budování výzkumných týmů a rozvoj univerzitního vzdělávání výzkumných odborníků pro mikro- a nanotechnologie (NANOTEAM)

Období řešení: 01.01.2011 — 31.12.2013

Zdroje financování

Evropská unie - OP VK - Oblast podpory 2.3 - Lidské zdroje ve VaV

- plně financující (2011-01-01 - 2013-12-31)

O projektu

Projekt je zaměřen na vytváření vzdělávání budoucí pracovníků výzkumu a vývoje na Ústavu mikroelektroniky ve spolupráci s dalšími Ústavy VUT, jejich dalšího rozvoje pro zajištění kvalitního výzkumu s výsledky na Evropské i světové úrovni v oblasti mikro- a nanotechnologií. Oblast je velmi široká a multidisciplinární, proto je nutné vytvořit tým pro kvalitní vzdělávání z vědeckých pracovníků jak velmi zkušených, tak i mladých doktorů, kteří zajistí výchovu nových pracovníků a kontinuitu předávání know-how. Paralelní aktivitou bude budování a školení vědeckých týmů pro projekty CEITEC a CENSYS, kde se očekává velká poptávka těchto odborníků. Dílčí částí projektu bude i vzdělávání některých výzkumných pracovníků pro oblast řízení výzkumu a vývoje. Půjde o výchovu tzv. manažerů vědy, schopných v oblasti vysoce efektivního řízení a získávání nových projektů, spolupráce a kontaktů na průmyslovou sféru.

Popis anglicky
The project is focused on learning the future of research and development of the Institute of Microelectronics in collaboration with other institutes VUT and one partner. Will a team of experienced researchers for quality education to ensure education ofnew academic staff from among students and others interested in modern micro-and nanotechnology. Access and composition courses will be highly multidisciplinary, with no equivalent in the CR. Courses will focus on scientific research activities mainly in the application of micro-and nanotechnologies in electronics, namely the construction of integrated components and systems. A parallel activity will build the scientific teams of trained workers for the projects known as OP VaVpI CEITEC and CENSYS, where strong demand is expected to be experts in this field. For this reason, the beginning of the project set to ended when the expected completion of infrastructure projects OP VaVpI.

Označení

EE2.3.09.0224

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

Ústav mikroelektroniky
- interní (01.01.2010 - nezadáno)
Ústav fyzikálního inženýrství
- interní (01.01.2010 - nezadáno)
Chytré nanonástroje
- spolupříjemce (04.04.2013 - nezadáno)
Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
- příjemce (01.01.2009 - nezadáno)

Výsledky

CHOMOUCKÁ, J.; DRBOHLAVOVÁ, J.; MASAŘÍK, M.; VACULOVIČOVÁ, M.; HÚSKA, D.; PRÁŠEK, J.; HORNA, A.; TRNKOVÁ, L.; PROVAZNÍK, I.; ADAM, V.; HUBÁLEK, J.; KIZEK, R. Nanotechnologies for society: new designs and applications of nanosensors and nanobiosensors in medicine and environmental analysis. International Journal of Nanotechnology, 2012, vol. 9, no. 8/9, p. 746-783. ISSN: 1475-7435.
Detail