Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail projektu
Období řešení: 01.04.2009 — 31.12.2012
Zdroje financování
Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - TIP
- částečně financující (2009-04-01 - 2012-12-31)
O projektu
Programový projekt je zaměřen na vývoj nové technologie pro přípravu a homogenizaci vysokoviskózních potravinářských hmot, která bude oproti současnému stavu na kvalitativně vyšší úrovni z hlediska bezpečnosti práce, hygieny, produktivity a kvality výsledného produktu. Nová technologie bude vybavena řízením procesu přípravy tak, aby výsledkem byla hmota konstantních reologických a mechanických vlastností bez ohledu na proměnlivé vlastnosti vstupní suroviny.
Popis anglickyThe program project is aimed at the development of new generation equipment for the preparation and homogenization of high-viscous food masses that will compared to the current state - qualitatively be at a higher level in terms of work safety, hygiene, productivity and quality of the resulting product. The new equipment will be furnished with the control of preparation process so that the result will be a mass of constant rheological and mechanical properties regardless of variable properties of the input base material.
Klíčová slovavysokoviskózní hmota, potravinářská hmota, homogenizace, reologické vlastnosti, mechanické vlastnosti
Klíčová slova anglickyHigh-viscous mass; food mass; homogenization; rheological properties; mechanical properties
Označení
FR-TI1/156
Originální jazyk
čeština
Řešitelé
Franc Zdeněk, Ing., Ph.D., Ph.D. - hlavní řešitelPochylý František, prof. Ing., CSc. - spoluřešitel
Útvary
EÚ-odbor fluidního inženýrství Viktora Kaplana- spolupříjemce (01.04.2009 - 31.12.2012)HYDROSYSTEM project a.s.- příjemce (01.04.2009 - 31.12.2012)
Výsledky
KUBÁLEK, J.; HABÁN, V.: Tlaková nádoba pro kolagen; Tlaková nádoba. Laboratoř OFI V.K.. (funkční vzorek)Detail