Detail projektu

Nová metodika ohledání místa dopravní nehody v rámci činnosti Policie ČR

Období řešení: 01.01.2020 — 30.04.2022

Zdroje financování

Ministerstvo vnitra ČR - Program bezpečnostního výzkumu ČR v letech 2015-2022 (BV III/1-VS)

- plně financující (2019-06-24 - 2022-10-27)

O projektu

Cílem projektu je inovace postupů Policie ČR pro získávání a zpracování informací při ohledání místa dopravní nehody. Budou experimentálně ověřeny metody ohledání místa dopravní nehody, které by mohla PČR využít pro časovou a nákladovou optimalizaci své činnosti a zároveň byly vytvořeny předpoklady pro eliminaci ekonomických a ekologických ztrát způsobených uzávěrou dopravních komunikací.

Popis anglicky
The goal of the project is to innovate procedures of Czech police for gaining and analysing of information during the investigation of traffic accident scene.The methods of data collection and documentation of accident scene that could be used for time and cost optimisation of police activity will be experimentally verified. There will be created the preconditions for elimination of economical and ecological loss caused by road closures or traffic congestion as well.

Klíčová slova
Dopravní nehoda; ohledání; metodika; totální geodetická stanice; rektifikace

Klíčová slova anglicky
traffic accident, investigation, methodology, police, crash test, spectroscopy, laser

Označení

VI3VS/677

Originální jazyk

čeština

Řešitelé

Útvary

Odbor znalectví ve strojírenství, analýza dopravních nehod a oceňování motorových vozidel
- příjemce (01.01.2020 - 30.04.2022)
Ústav soudního inženýrství
- odpovědné pracoviště (26.09.2018 - 21.01.2021)
Středoevropský technologický institut
- spolupříjemce (01.01.2020 - 31.12.2020)

Výsledky

KLEDUS, R.; SEMELA, M.; BRADÁČ, A.; VÉMOLA, A.; BILÍK, M.; BELÁK, M.; BUCSUHÁZY, K.; KŘIŽÁK, M.; STÁŇA, I.; PROCHAZKA, D.: Metodika ohledání místa DN a Pokyn ředitele služby dopravní policie ČR; Interní akt řízení. Metodika sloužící jako podklad pro vydání pokynu ředitele služby dopravní policie se nachází na Ústavu soudního inženýrství a Prezidiu PČR, je rovněž přiložena jako součást.. (produkt převzatý do nelegislativních předpisů poskytovatele)
Detail

KLEDUS, R.; SEMELA, M.; BRADÁČ, A.; VÉMOLA, A.; BILÍK, M.; BELÁK, M.; BUCSUHÁZY, K.; KŘIŽÁK, M.; STÁŇA, I.; PROCHAZKA, D.: Metodika ohledání místa DN; Metodika ohledání místa dopravní nehody v činnosti PČR. Metodika se nachází na Ústavu soudního inženýrství a Prezidiu PČR.. (metodika schválená)
Detail