Detail publikace

Tagatosa - nové prebiotické sladidlo

OLŠOVCOVÁ, Z. VESPALCOVÁ, M.

Originální název

Tagatosa - nové prebiotické sladidlo

Anglický název

Tagatose - the new prebiotic sweetener

Typ

přednáška

Jazyk

čeština

Originální abstrakt

Odborná přednáška zaměřující se na obecné informace o tomto sladidle, fyzikální, chemické vlastnosti, výroba, zpracování a vliv na lidské zdraví a využití v potravinářském průmyslu. Okrajově popsány možnosti analytického stanovení tagatosy ve vzorcích pomocí HPLC.

Anglický abstrakt

Lecture focuses on general information about this sweetener, physical, chemical properties, production, processing, effects on human health and the food industry. Briefly it described possibilities analytical determination tagatose in the samples by HPLC.

Klíčová slova

tagatosa, vlastnosti, aplikace, metabolismus, zdraví, HPLC

Klíčová slova v angličtině

tagatose, properties, applications, metabolism, health, HPLC

Autoři

OLŠOVCOVÁ, Z.; VESPALCOVÁ, M.

Vydáno

27. 6. 2013

Místo

Lékařská fakulta MU, Brno

BibTex

@misc{BUT101081,
  author="Zuzana {Jurečková} and Milena {Vespalcová}",
  title="Tagatosa - nové prebiotické sladidlo",
  year="2013",
  address="Lékařská fakulta MU, Brno",
  note="lecture"
}