Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
SUHAJ, M. TOBOLKOVÁ, B.
Originální název
Kolorimetrické hodnotenie ekologických a konvenčných celozrnných špaldových múk vo farebnom systéme CIE L*A*B*
Anglický název
Kolorimetrické hodnocení ekologických a konvenčních celozrnných špaldových mouk v barevném systému CIE L*A*B*
Typ
článek v časopise - ostatní, Jost
Jazyk
slovenština
Originální abstrakt
UV/Vis/NIR spektrálne a CIEL*a*b* farebné charakteristíky celozrnných špaldových múk pripravených z odrôd špaldy Lajta a OKO-10 pestovaných za podmienok ekologického a konvenčného polnohospodárstva v rozných oblastech Slovenska a Maďarska v rokoch 2011 a 2012 boli statisticky porovnány.
Anglický abstrakt
UV/Vis/NIR spectral and CIEL*a*b* colour quality attributes of whole-meal flours prepared from Lajta and ÖKO-10 spelt wheat varieties grown following organic and conventional production practices in Slovakian and Hungarian trials harvested in 2011 and 2012 were statistically compared and evaluated.
Klíčová slova
špaldová múka, UV/Vis/NIR spektra, CIEL*a*b*, multivariačná statistika
Klíčová slova v angličtině
spelt flour, UV/Vis/NIR spektra, CIEL*a*b*, multivariate statistics
Autoři
SUHAJ, M.; TOBOLKOVÁ, B.
Rok RIV
2013
Vydáno
15. 10. 2013
Nakladatel
Výskumný ústav potravinársky
Místo
Bratislava
ISSN
1336-085X
Periodikum
Trendy v potravinárstve
Ročník
18
Číslo
1
Stát
Slovenská republika
Strany od
21
Strany do
23
Strany počet
3
BibTex
@article{BUT106355, author="Milan {Suhaj} and Blanka {Tobolková}", title="Kolorimetrické hodnotenie ekologických a konvenčných celozrnných špaldových múk vo farebnom systéme CIE L*A*B*", journal="Trendy v potravinárstve", year="2013", volume="18", number="1", pages="21--23", issn="1336-085X" }