Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
BURÁŇ, F. ZACH, J. REIF, M.
Originální název
Dílčí zpráva IČ TA04020749-2016V006: „Dílčí zpráva č. 2/2016 Popis a složení jednotlivých zkušebních receptur“
Anglický název
Progress report ID-TA04020749 2016V006: "Progress report No 2/2016 Description and composition of the individual test mixtures"
Typ
zpráva odborná
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
Cílem dílčí části řešení projektu byl popis optimalizace výrobního procesu vláknitých izolačních materiálů a dále zpracování popisu a složení jednotlivých zkušebních receptur. Na základě navržených receptur na bázi přírodních a recyklovaných vláken, které byly podrobeny ověřovacím laboratorním měřením, byly vybrány zkušební receptury pro další zkoušení. V této zprávě je uvedeno složení jednotlivých zkušebních receptur vzorků foukaných izolací. Úvodem je zde také popsán proces optimalizace výrobní linky určené pro výrobu zkušebních vzorků.
Anglický abstrakt
The aim of the project was the description of the manufacturing process optimization of fibrous insulation materials and further processing of the description and composition of the individual test recipes. On the basis of the suggested recipes based on natural and recycled fibers that have been subjected to a verification laboratory measurement, test recipes were selected for further testing. In this report, referred to the composition of the individual test recipes samples of blown glass insulation. It also describes the process of optimization of the production line for the production of test samples.
Klíčová slova
Přírodní vlákna, izolační materiály, složení, optimalizace výroby.
Klíčová slova v angličtině
Natural fibers, insulating materials, composition, production optimization.
Autoři
BURÁŇ, F.; ZACH, J.; REIF, M.
Vydáno
20. 12. 2016
Strany od
1
Strany do
18
Strany počet
BibTex
@techreport{BUT133366, author="František {Buráň} and Jiří {Zach} and Martina {Reif}", title="Dílčí zpráva IČ TA04020749-2016V006: „Dílčí zpráva č. 2/2016 Popis a složení jednotlivých zkušebních receptur“", year="2016", pages="1--18" }