Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
MLČEK, J. ADÁMKOVÁ, A. ADÁMEK, M. BORKOVCOVÁ, M. BEDNÁŘOVÁ, M. KOUŘIMSKÁ, L. HLOBILOVÁ, V.
Originální název
Selected aspects of edible insect rearing and consumption-A review
Typ
článek v časopise ve Web of Science, Jimp
Jazyk
angličtina
Originální abstrakt
The presented work brings a comprehensive study of edible insect farming with an impact on the environment and human health. The review focuses not only on commonly monitored parameters such as carbon footprint or feed conversion but also on waste management. It also highlights the positive and negative aspects of eating edible insect regarding human health. Compared to other livestock, the rearing of edible insect brings less environmental burden and higher environmental protection. This review aimed to summarise current knowledge and broaden the complex view of the issue.
Klíčová slova
allergy; carbon footprint; chitin; global warming potential
Autoři
MLČEK, J.; ADÁMKOVÁ, A.; ADÁMEK, M.; BORKOVCOVÁ, M.; BEDNÁŘOVÁ, M.; KOUŘIMSKÁ, L.; HLOBILOVÁ, V.
Vydáno
7. 4. 2021
Nakladatel
Czech Academy of Agricultural Sciences
Místo
PRAGUE
ISSN
1805-9317
Periodikum
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
Ročník
39
Číslo
3
Stát
Česká republika
Strany od
149
Strany do
159
Strany počet
11
URL
https://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?type=article&id=288_2020-CJFS
Plný text v Digitální knihovně
http://hdl.handle.net/11012/203270
BibTex
@article{BUT175687, author="Jiří {Mlček} and Anna {Adámková} and Martin {Adámek} and Marie {Borkovcová} and Martina {Bednářová} and Lenka {Kouřimská} and Veronika {Hlobilová}", title="Selected aspects of edible insect rearing and consumption-A review", journal="CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES", year="2021", volume="39", number="3", pages="149--159", doi="10.17221/288/2020-CJFS", issn="1805-9317", url="https://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?type=article&id=288_2020-CJFS" }