Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail produktu
ŠVEHLA, P. MÍCHAL, P. VONDRA, M. TLUSTOŠ, P. TOUŠ, M. MÁŠA, V. VARGAS CÁCERES, L. ROSENBERG, T. PROCHÁZKA, J. LIBERSKÝ, M.
Typ produktu
metodika certifikovaná uplatněná
Abstrakt
Certifikovaná metodika je zaměřena na využití tepelného zahušťování nitrifikovaného fugátu jako metody vedoucí k minimalizaci problémů při nakládání s fugátem, resp. s fermentačním zbytkem, vznikajícím při provozu zemědělských bioplynových stanic. Jsou prezentovány výhody tohoto řešení ve srovnání s jinými postupy zpracování fugátu. Zvláštní pozornost je věnována srovnání průběhu procesu s tepelným zahušťováním surového fugátu, resp. fugátu, který nebyl před tepelným zahušťováním podroben biologickému procesu nitrifikace. Na základě výsledků laboratorních a poloprovozních experimentů jsou navrženy optimální podmínky procesu umožňující dosažení požadovaných vlastností produktů zpracování fugátu, tedy tepelně zahuštěného nitrifikovaného fugátu a destilátu.
Klíčová slova
Fermentační zbytek; fugát; tepelné zahušťování; redukce objemu; ztráty dusíku
Datum vzniku
17. 12. 2021
Umístění
metodika - není relevantní
Možnosti využití
Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licenční poplatek
Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek