Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
MLČÁK, R. TOMÁNKOVÁ, K. PAVELEK, M. DÝROVÁ, J.
Originální název
Možnosti využití termovizní kamery v posilovně
Anglický název
Possibilitis of using thermovision camera in gym
Typ
článek ve sborníku ve WoS nebo Scopus
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
V této práci je použita termovize k měření změny radiační teploty povrchu lidského těla či jeho části během definovaného zatěžování v posilovně. Je vyšetřována míra zapojení svalových skupin v souvislosti s obsahem cviku, vliv posturálních návyků na rozložení teplot v průběhu cvičení, možnosti zhodnocení symetrie zapojení svalů a vyspělosti cvičence na základě vývoje teploty povrchu sledované oblasti v průběhu jedné série. Rovněž je sledován vliv pocení, zvyšující konvektivní přenos tepla do okolí.
Anglický abstrakt
In this work is thermovision camera used to measuring changes of radiation temperatures humen body surface or its part during workout. From thermograms is possible to deduce the proportion of participation of muscle fibres in coincidence with kinetic content, to deduce the effect of postural habits reflecting in temperature distribution of muscles within exercising and to deduce the symmetry of muscle's working during exercise. Also effect of gymnast's perspiration, which increase the heat transer from skin to ambient.
Klíčová slova v angličtině
Thermovision camera, heat transfer, workout
Autoři
MLČÁK, R.; TOMÁNKOVÁ, K.; PAVELEK, M.; DÝROVÁ, J.
Rok RIV
2006
Vydáno
28. 6. 2006
Nakladatel
Slovenská technická univerzita v Bratislave
Místo
Modra Harmonia
ISBN
80-227-2434-3
Kniha
Fluid mechanics and thermomechanics
Strany od
37
Strany do
Strany počet
1
BibTex
@inproceedings{BUT19932, author="Roman {Mlčák} and Karla {Tománková} and Milan {Pavelek} and Jitka {Dýrová}", title="Možnosti využití termovizní kamery v posilovně", booktitle="Fluid mechanics and thermomechanics", year="2006", pages="37--37", publisher="Slovenská technická univerzita v Bratislave", address="Modra Harmonia", isbn="80-227-2434-3" }