Přístupnostní navigace
E-přihláška
Vyhledávání Vyhledat Zavřít
Detail publikace
VÍTOVÁ, E. VESPALCOVÁ, M. LOUPANCOVÁ, B. ŠTOUDKOVÁ, H. ZEMANOVÁ, J. MARTINŮ, J.
Originální název
Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády.
Anglický název
Influence of vegetable fat addition on organoleptic properties of dark chocolate.
Typ
článek v časopise - ostatní, Jost
Jazyk
čeština
Originální abstrakt
V této práci byly testovány tři typy hořkých čokolád : Figaro hořká (bez přídavku rostlinného tuku), Figaro na vaření (přídavek rostlinného tuku do 5 %) a Kaumy poleva na vaření (kakaové máslo nahrazeno rostlinným tukem). Složení jednotlivých vzorků se liší, pro naši práci je důležitý především eventuální obsah rostlinného tuku. Vzorky čokolád byly hodnoceny rozdílovou metodou, pořadovým testem, dále byl hodnocen jejich vzhled, barva, chuť, vůně a konzistence pomocí pětibodové popisné stupnice a na závěr byl stanoven intenzitní profil vybraných chutí a vůní.
Anglický abstrakt
Klíčová slova v angličtině
chocolate, organoleptic properties
Autoři
VÍTOVÁ, E.; VESPALCOVÁ, M.; LOUPANCOVÁ, B.; ŠTOUDKOVÁ, H.; ZEMANOVÁ, J.; MARTINŮ, J.
Rok RIV
2006
Vydáno
29. 5. 2006
Nakladatel
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Místo
Praha
ISSN
1802-1433
Periodikum
Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
Ročník
10
Číslo
5
Stát
Česká republika
Strany od
53
Strany do
Strany počet
1
BibTex
@article{BUT43629, author="Eva {Vítová} and Milena {Vespalcová} and Blanka {Loupancová} and Hana {Burianová} and Jana {Zemanová} and Jana {Martinů}", title="Vliv přídavku rostlinného tuku na organoleptické vlastnosti hořké čokolády.", journal="Sborník příspěvků XXXVII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin", year="2006", volume="10", number="5", pages="53--53", issn="1802-1433" }